در هنگام خرید یک محصول و یا یک خدمت به چه چیز بیش از هرچیز دیگری توجه می کنید؟ بیایید سوال را محدوتر کنیم، در هنگام خرید یک تیشرت به چه چیز بیش از هرچیز دیگر اهمیت می دهید؟ طرح و شکل، کیفیت یا قیمت؟
اگر طرح و نقش این تیشرت را خودتان داده باشید چه؟ شاید جواب اکثریت ما کیفیت و دوام باشد. دو عنصر کلیدی که نه تنها در خرید تیشرت که بلکه تقریبا در هنگام خرید هر محصولی، درباره اش از خود و یا از فروشنده می پرسیم، البته اگر عنصر قیمت فاکتور بگیریم.
چاپ سابلیمیشن دقیقاً به همین دلیل یکی از روش های پرطرفدار چاپ روی پارچه است، چرا که طرح چاپ شده با این روش بر روی پارچه کیفیت و دوام بالایی دارد، ماندگار است و از طرفی قیمت تمام شده نیز قیمت مناسبی از آب در می آید.
البته به شرطی که جنس پارچه و رنگ اولیه پارچه در چاپ با این روش اصولی و درست انتخاب شده باشد.
چاپ سابلیمیشن نه تنها برای چاپ روی پارچه که برای چاپ بر روی اجسامی چون لیوان و قاب گوشی موبایل کاربرد دارد. تا پایان این مقاله با ما همراه باشید تا از نکات چاپ به این روش بگوییم.
در چاپ به روش سابمیلیشن جوهر چاپ (جوهر سابمیلیشن) در دمایی نزدیک به 200 ئرجه سانتیگراد از جامد به گاز تبدیل می شود و در اصطلاح فیزیکی تصعید می شود و جوهر تصعید شده با پارچه ادغام شده و چاپ تکمیل می شود. واژه سابمیلیشن submilation خود به معنای تصعید است.
چاپ سابمیلیشن یا به صورت مستقیم و یا به روش غیر مستقیم و با کاغذ انتقال انجام می شود.
در روش مستقیم چاپ جوهر سابمیلینش در چاپگر دیجیتالی مستقیم به بافت پارچه اعمال می شود و با استفاده از نور حرارتی، رنگ بر روی پارچه ثابت می شود. چاپ طرح بر روی رول پارچه با چاپ مستقیم سابمیلیشن انجام می گیرد.
اما در روش غیر مستقیم که چاپ ترانسفر نیز نامیده می شود. الگوی طرح در ابتدا بر روی کاغذ مخصوص انتقال ( کاغذ ترانسفر) چاپ می شود و سپس از کاغذ ترانسفر با استفاده از پرس حرارتی به بافت پارچه منتقل می شود. در چاپ غیر مستقیم نوع کاغذ نیز بر کیفیت چاپ اثرگذار است.
چاپ بر روی سرامیک و لیوان، بشقاب، قاب گوشی و سایر اجسام مشابه با چاپ ترانسفر صورت می گیرد.
اگر می خواهید چاپ کیفیت و ماندگاری خوبی داشته باشد، باید حواستان به جنس پارچه نیز باشد. پارچه های با الیاف طبیعی همچون پارچه های پنبه ای و نخی و همچنین پارچه های ویسکوز و ابریشمی اصلاَ انتخاب خوبی برای چاپ به روش سابمیلیشن نیستند.
اما در عوض این چاپ بر روی پارچه های پلی استری بسیار خوب جواب می دهد. پارچه هایی که به تمامی پلی استر باشند و یا ترکیبی از پلی استر و نخ پنبه باشند، به طوری که درصد پلی استر بیشتر باشد، انتخاب های بسیار مناسبی هستند.
به طور کلی پیشنهاد می شود پارچه انتخابی برای چاپ به روش سابمیلیشن هفتاد درصد پلی استر باشد. اگر درصد نخ پنبه برابر پلی استر و یا بیشتر از آن باشد، نتیجه چاپ چندان رضایت بخش نخواهد بود.
چاپ سابلیمیشن برای پارچه lrmهایی با پلی استر بیشتر از70 درصد همچون ساتن، ریون، شانتون، حریر، اسپان و فلامنت قابل انجام است.
جدا از جنس پارچه، رنگ اولیه آن نیز چاپ سابلیمیشن اهمیت دارد. بهتر است بدانید در چاپ سابلیمیشن رنگ سفید نداریم. به همین علت وقتی پارچه تیره برای چاپ انتخاب می شود، رنگ در تیرگی آن گم می شود.بنابراین بهتر است در این چاپ از پارچه های سفید و یا پارچه هایی با رنگ هایی روشن استفاده شود.
البته این امکان هست که در ابتدا رنگ پارچه سفید با استفاده از چاپ تغییر پیدا کند و سپس طرح بر روی پارچه ای که تغییر رنگ داده، چاپ شود.
در لیستی که در ادامه آمده است، برخی مهمترین مزایا و معایب چاپ روی پارچه به این روش را بیان کرده ایم.
مزایای چاپ سابمیلیشن روی پارچه
ماندگاری و دوام قابل قبول
امکان چاپ به صورت تکی
کیفیت بالای طرح چاپی
ثبات رنگ در پروسه شست و شو و یا در برابر نور آفتاب
قیمت به صرفه در این نوع چاپ نسبت به سایر روش های چاپ روی پارچه
معایت چاپ سابمیلیشن روی پارچه
می توان گفت تنها ایراد چاپ به این روش که البته ایراد کوچکی هم نیست، آن است که چاپ بر روی پارچه هایی با الیاف نخ پنبه در این روش، نتیجه مطلوبی را به دست نخواهد داد.
نظر کاربران