شیک پوشی هزینه زیادی نمی برد البته به شرط آنکه بدانید از لباسی که خریده اید، چگونه مراقبت کنید!
یک ژاکت بافت زرشکی داشتم که آن را با کرم ست کرده بودم و در نظر همه استایل بسیار شیکی می آمد تا آنکه روزی آن را در ماشین لباسشویی اندختم، آن هم با دور کند و ملایم چرخه شست و شو، اما در نهایت ژاکتی تحویل گرفتم که آنقدر دفرمه شده بود که دیگر نمی شد آن را بر تن زد. خلاصه این چنین شد که من دیگر نتوانستم آن ست شیک اولیه را بپوشم.
به دلیل همین مساله است که می گویم اگر می خواهید شیک بمانید، باید بدانید که از لباس هایتان چگونه مراقبت کنید و چگونه آن ها را بشویید. من امروز این را خوب میفهمم و مطمئنم شما هم تجربه های مشابه زیادی داشته اید.
خیلی صحنه ناراحت کننده ایست وقتی میبینید که لباس پشمی مورد علاقه تان بافتش شل شده و دیگر نمی شود آن را بر تن زد. در این مقاله می خواهیم از تکنیک هایی بگوییم که با انجام آن ها دیگر شاهد چنین صحنه های ناراحت کننده ای نباشیم.
بر روی برچسب هر لباس راهنمای کلی نحوه مراقبت و شست و شوی لباس آمده است. برچسب مراقبت از لباس راهنمای بسیار خوبی برای دانستن نحوه شست و شوی لباس و نگه داری از آن است.
در اینجا راهنمای کاملی در خصوص اصول مراقبت از لباس های بافت آورده ایم. امیدواریم با خواندن این مقاله عمر سویشرت ها، ژاکت ها و به طور کلی پوشاک بافتنی شما چندین برابر شود.
یکی از معضلاتی که همیشه با لباس های بافتنی داریم، گشاد شدن و بدشکل شدن آن هاست، چیزی که در اصطلاح عامیانه به آن دفرمه می گوییم. دفرمه ( deformed )کلمه انگلیسی و به معنای نداشتن شکل طبیعی و معمول است.
اما قبل از آنکه از شیوه مراقبت از لباس های بافت بگوییم، یک قدم به عقب برمی گردیم و از اصول انتخاب چنین لباس هایی در هنگام خریدشان می گوییم.
در هنگام خرید لباس های بافتنی حواستان به نوع آن بافت آن باشد. هرچه بافت ضعیفتر و یا شل تر باشد طوری که لباس خود را بیاندازد، احتمال گشاد شدن و یا بدشکل شدن آن با پوشیدن زیاد و نه حتی شست و شو، بیشتر است. بنابراین بهتر است لباس هایی با بافت های سفت و محکم انتخاب کنید.
مساله دیگر آنکه، لباس های بافتنی را بهتر است تا کنید و در قفسه بچینید. آویزان کردن آنها به چوب لباسی باعث تغییر شکل آن ها خواهد شد، به خصوص اگر سنگین باشند.
برای گرفتن پرز این لباس ها می توانید از چسب نواری استفاده کنید. با ضربات کوتاه و ممتد چسب بر روی لباس میتوانید پرز لباس های بافتنی را از روی آن جدا کنید.
برخی نیز با استفاده از تیغ ژیلت پرز لباس را می گیرند. لباس را بر روی یک سطح صاف پهن کنید و تیغ ژیلت را به نرمی و با احتیاط روی آن بکشید. حواستان باشد نخ و خود بافت لباس را نبرید.
لباس های بافتنی را در ماشین لباسشویی نیندازید. آن ها را با دست و با آب سرد بشویید.
اما اگر وقت کافی ندارید و همچنان اصرار به شستن با ماشین لباسشویی دارید، چرخه شست و شوی ظریف یا ملایم را انتخاب کنید. در برخی از ماشین لباسشویی ها گزینه ای با نام Hand-wash وجود دارد. با انتخاب این چرخه می توانید مطمئن باشید که لباس بافتتان آسیب نخواهد دید البته به شرطی که با آب سرد شسته شود.
از دور خشک کن ماشین لباسشویی به هیچ وجه استفاده نکنید. حتی اگر با دست لباستان را می شویید، آن را نچلانید و فشار ندهید، چرا که چنگ زدن در هنگام شست و شو باعث پرز دادن لباس خواهد شد.
در هنگام خشک کردن نیز بهتر است به جای بند رخت بر روی سطح پهنشان کنید. پهن کردن لباس کشباف خیس بر روی یک آبکش یا صافی شاید ایده خوبی برای خشک کردن آن باشد. آویزان کردن لباس باقتنی به خصوص هنگامی که لباس خیس و نمدار است، باعث سنگین شدن آن و در نتیجه گشاد شدنش می شود.
اتو کردن لباس کشباف، آری یا نه؟
جواب واضح است. لباس بافتنی را نباید اتو کرد. اما اگر لباس بسیار چروک بود، چه کنیم؟
بهتر است اتو را روی بخار قرار داده و با فاصله از لباس بر روی آن بخار بگیرید، یا می توانید آن را در هنگام حمام بر روی یک صافی پایه دار پهن کنید تا بخار جمع شده در حمام چروک روی لباس را از بین ببرد.
در نهایت اگر مجبور به اتو زدن شدید، بر روی لباس یک پارچه نمدار بکشید و اتو را بر روی پارچه قرار دهید. بهتر است از پارچه کتان استفاده کنید. حواستان باشد در هنگام اتوکشی، پارچه به لباس بافتنی شما رنگ ندهد. اتو را نیز بر روی درجه حرارت کم قرار هید.
یادتان باشد که حرارت مستقیم به لباس های بافتنی یا پشمی آسیب می زند.
اگر شما هم ترفند یا نکته ای برای مراقبت از لباس های بافتنی می دانید، خوشحال می شویم که آن را با ما هم در میان بگذارید.
نظر کاربران