چند لباس جین در کمد لباس خود دارید؟ با صرف نظر از مانتوها یا پیرهن های جین، اکثر ما حداقل یک شلوار جین را در کمد لباس خود داریم. البته خیلی از ما ممکن است از لفظ جین هم حتی استفاده نکنیم و اصطلاح عامیانه" لی" را برای این جنس پارچه به کار ببریم.
اما این شلوارهای محبوب و پرطرفدار، از کِی چنین محبوب و پرطرفدار شدند؟ حتما شما هم شنیده اید که از این شلوارها در ابتدا به عنوان لباس کار استفاده میشد و البته درست شنیده اید.
قبل از آنکه از اصول مراقبت از شلوارهای جین بگوییم، از داستان پیدایش این شلوارها گفته ایم.
خیاطی بود با نام ژاکوب دیویس، ژاکوب از دست یکی از مشتریان خود خسته شده بود چرا که این مشتری مدام شلوارهای خود را به خصوص در قسمت جیب پاره می کرد.
این مشتری، ژاکوب را به فکر فرو برد؛ فکر این که چگونه می تواند شلوارهایی بدوزد که دوام بالایی داشته باشد؟ برای این منظور از چه پارچه ای استفاده کند و چه تکنیکی را در خیاطی به کار برد؟
در نهایت به پارچه دنیم رسید. دنیم، نوعی پارچه کتان است که بافت راه راه و ضخیم دارد. همان پارچه ای که در شلوارهای جین از آن استفاده می شود. ژاکوب از پرچ فلزی در گوشه جیب ها و زیر دکمه های شلوار استفاده کرد. این شگرد، کارساز واقع شد و به تدریج سایر مشتریان هم سفارش دوخت این نوع شلوار را دادند.
ژاکوب از کسی که پارچه را از او خریداری می کرد، کمک گرفت تا تولید انحصاری این شلوار را به نام خود ثبت کنند.
شریک تجاری ژاکوب دیویس، لوی اشتراوس نام داشت و به این ترتیب شلوارهای lee vise در بازار عرضه شد.
در همان ابتدای تولید، کارگران از این شلوارها بسیار استقبال کردند چرا که قیمت پایینی داشت و البته بسیار با دوام بود. تولید انحصاری شلوار جین تا بیست سال در دستان کارخانه لی وایز بود.
به همین علت است که بسیاری از ما همچنان به شلوار های جین، شلوار لی می گوییم. در حقیقت لی نام برندی است که ژاکوب دیویس و لوی اشترواس بنیان نهادند.
کم کم شلوار جین جای خود را در میان سایر اقشار باز کرد. در ابتدا نوجوانان دبیرستانی برای آنکه متفاوت از بقیه باشند، شروع به پوشیدن این نوع شلوارها کردند. در دهه هفتاد پوشیدن شلوارهای جین دیگر همه گیر شده بود.
امروزه نه تنها شلوار جین که به طور کلی لباس های جین در تمام دنیا طرفدار دارند و یکی از اجزا نشدنی از استایل کژوال هستند.
لباس های جین امروزی همچون گذشته بادوام هستند حتی پارگی در لباس های جین با توجه به ترند شدن شلوارهای زاپ دار، دیگر چندان مساله ای نیست.
اما این جنس لباس ها مثل گذشته دیگر چندان ارزان نیستند. به همین علت شاید بد نباشد اصول مراقبت از لباس های جین را بدانید.
در ادامه از بایدها و نبایدهای مراقبت و نگه داری از لباس های جین گفته ایم.
حتما می دانید در طولانی مدت لباس های جین و به خصوص شلوارهای جین به مرور گشاد می شوند و دیگر مثل روزهای اول خریدشان، فیت در تنمان نمی مانند!
برای آنکه عمر این لباس ها را از آنچه که هست بیشتر کنید، نکات زیر را در شست و شو و مراقبت از آنها در نظر داشته باشید.
همیشه با آب سرد لباس و یا شلوار جین خود را بشویید. آب سرد هم به ثبات رنگ لباستان کمک می کند و هم به گشاد نشدنش.
پیشنهاد ما شستن شلوار جین با دست است اما اگر می خواهید از ماشین لباسشویی استفاده کنید، از دورملایم آن استفاده کنید. درجه حرارت ماشین را روی آب سرد قرار دهید و یا از دمای 30 درجه استفاده کنید.
برخی ماشین لباسشویی ها برای شست و شوی لباس های جین برنامه مخصوصی دارند، اگر گزینه ای با عنوان denim را در بین دکمه های ماشین لباسشوییتان می بینید، خودش است. برای شستن لباس های جینتان با خیال راحت این گزینه را انتخاب کنید.
برای شستن شلوار جین به جای پودر لباسشویی از مایع لباسشویی و یا از شامپو استفاده کنید. بهتر است قبل از شستن نیز آن را پشت و رو کنید.
استفاده از دور خشک کن ماشین لباسشویی توصیه نمی شود، حتی بهتر است از چلاندن و فشردن لباس جینتان نیز بعد از پروسه شست و شو نخودداری کنید تا لباستان چروک نشود، آن را خیس و نمدار بر روی بند آویزان کنید، البته در سایه چرا که آفتاب دشمن ثبات رنگ لباستان است.
اگر در هنگام آبکشی کمی سرکه و نمک به آب اضافه کنید و بگذارید لباس جینتان کمتر از یک ساعت در این محلول بماند، به ثبات رنگ آن کمک کرده اید.
نکته آخر انکه باید هوا در اطراف جین جریان داشته باشد، بنابراین آن را در کشو و در کنار سایر لباس ها قرار ندهید.
پس از خرید لباس و یا قبل از شست و شو نیز به برچسب مراقبتی روی لباس جینتان نیز توجه کنید. البته نه فقط برای لباس های جینتان که بلکه برای هر نوع لباسی که می خرید. این برچسب را در جایی پشت لباستان پیدا کنید. این برچسب همچون یک راهنمای مراقبت از لباس است که به شما می گویداز لباستان چه طور مراقبت کنید و یا چگونه آن را بشویید.
نظر کاربران